Goda små semlor med mandelmassa

Dessa små semlor är alldeles lagom stora för att tillfredsställa sötsuget. Och kanske orkar du två om du är riktigt sugen! Fyll dem med lyxig mandelmassa till semlor, som du gör på rostade mandlar. Det ger semlorna en rik mandelsmak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
35-40 st
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
800 g vetemjöl (800 g motsvarar ca 13 1/2 dl) + extra till utbakning
1 ägg (till pensling)
Mandelmassa till semlor
200 g skalad mandel
1 bittermandel
2 dl florsocker
1 äggvita
ca 1/2 dl vatten
4 dl vispgrädde
florsocker (att pudra över)
Gör så här
00:15:00
00:20:00
01:00:00
00:30:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1016 KJ / 243 kCal
Fett13 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
8 stSupergoda!!
Katarina
Tycker de blir alldeles för små och tyvärr sprack semlorna :(
Magnus
Mumsiga Saftiga
Lisbeth
Bullarna blev så himla goda. Fluffiga, mjuka och helt perfekta.
Vendela
Hur blir smaken utan bittermandeln? Det är inte direkt något jag brukar ha hemma.
Julia
Det blir väldigt många bullar. Hälften kan räcka. Mandelmassan blir också extremt söt, så jag skulle ta hälften så mycket socker i den. Man kan också grädda bullarna lite lägre i ugnen än mitten för ett jämnare resultat.
Jonatan
Och hur gör man mandelmassan? Peter
Kent
Väldigt goda bullar och fantastiskt god mandelmassa.
Sara