Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili

Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili är en lite het pastarätt. Passar för den som inte har så gott om tid, men ändå vill bjuda på vackra färger och smakupplevelser.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olivolja
500 g frysta broccolibuketter
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
4 port gnocchi (pasta)
2 burkar räkor i lake (à 170 g)
2 1/2 dl riven ost (2 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2786 KJ / 665 kCal

Kommentarer
8 stBytte ut räkorna mot kräftstjärtar. Mums!
Marina
Provade att steka gnocchi (potatis), men familjen tyckte inte det blev någon höjdare trots handskalade räkor i. Så dessvärre hamnar denna inte bland favoriter hos oss...
Katrine
Gott och enkelt. Redde såsen med lite grädde och majsena för lite krämighet.
Katarina
Hällde i lite grädde oxå för grädde gör allting bättre ;) annars var det otroligt gott! Gillade att det va lite sting i det oxå!
Maylie
Kan man inte bara fräsa gnocchin i smör i 10-15 minuter i stekpanna? Om man vill ha den lite fastare, menarjag? Annars var det godare än enkelt. Nästa gång gör jag broccolin i kastrull istf stekjärn. Det blev lite ”grunt” så att säga
Peter
Hej Peter! I detta recept har vi använt pastasorten gnocchi men det låter som ett riktigt smarrigt alternativ att välja gnocchi gjort på potatis och att då steka dem i smör. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Räkor i lake är ganska smaklöst. Ta frysta räkor i stället, eller använd kräftstjärtar!
Ann
Det här verkar lockande. Ska pröva.
Synnöve
Verkar gott o passar mig. Ska testa.
Ulla