Gnocchi med parmesan

Betyg 2.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Gnocchi med parmesan

Denna gnocchi gör du hemma av pressad potatis och parmesanost som formas till bollar. Din gnocchi tillagas i kokt vatten innan de blandas med ytterligare lite ost och gräslök i en skål. Servera som den är eller till exempel med en mustig lammragu.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Gnocchi med parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 kg mjölig potatis
ca 50 g parmesan
1/2 tsk salt och peppar
2 krm peppar
ca 2 1/2 dl vetemjöl
olivolja (helst extra virgin)
finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Går det bra att frysa ned överbliven redan kokt och slungad gnocchi? Alltså färdiglagad

    Charlotte

  • Hej Niklas! Det går bra att frysa in dem innan de har kokat. Lägg dem på brickor i frysen för att undvika att de fastnar i varandra under infrysningen. Lägg därefter i påsar och förvara i frysen fram till kokning. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hej! Hemgjord gnocchi är bara såå gott! * Kan man göra en större sats av gnocchin när man ändå håller på och sedan frysa in den? * Före eller efter kokning i så fall? * Har försökt läsa lite om det. Verkar som om man måste styckfrysa dem på brickor först, men om man inte har den platsen i frysen, finns annat alternativ? Ex först lufttorka och sedan frysa in i påsar. * Eller kan man koka dem först och sedan frysa in? Tack på förhand Angelika

    Niklas

Testa liknande recept

  • Potatisgnocchi med fänkålssås
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Gnocchi med saffran och salvia
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gnocchi med brynt smör och salvia
    Betyg 4.3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatgnocchi med ricotta
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gnocchi med bacon- och pinjeströssel
    Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad