Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

En fräsch vardagshjälte! Stek färsk gnocchi tillsammans med lök, ärtor och spenat och servera med en kräm på den italienska färskosten mascarpone och citron. Strö över valnötter för krisp och toppa med parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Ingredienser
4 portioner
Citronmascarpone
125 g mascarpone
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
2 krm salt
1 schalottenlök
400 g färsk potatis gnocchi
2 msk smör
2 msk rapsolja
250 g gröna ärtor
2 krm salt
65 g färsk bladspenat
Till servering
1 dl hackade rostade valnötter
hyvlad parmesan
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stEnkelt och gott.
Unna
Jättegott , tillsatte broccoli tillsammans med ärtorna . Rekommenderas
Mikael
En okej rätt,inget jag kommer göra igen. Ärterna blev lite torra dem kanske ska kokas vid sidan om?
Elin
Inte alls särskilt gott och om det ska räcka utan tillbehör behöver man dubbla receptet.
Anna
Håller med föregående talare, receptet är snarare för 3 än 4:a personer. Då hade vi ändå 100g mer Gnocci än i receptet.
David
Jättegott, enkelt och snabbt. Vardagsräddare!
Lisa
Toppgott en rätt jag ska göra fler gånger
Tomas
Toppen gott ,jag hade knaperstekt bacon i bitar till så att det blev lite matigare .
Pia
Supergott och mycket enkelt och snabbt! Hade även i svartkål och körsbärstomater.
Sara evira
God och smidig vardagsrätt! Minskade mängden salt och serverade med knaperstekt bacon istället för nötter och parmesan. Lagom för tre vuxna.
Johanna