Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gnocchi i tomat- och olivsås med haricots verts och kyckling

Tänk dig en bättre lunch eller middag al fresco på en taverna i Italien. Det är ungefär dit tankarna går när du hugger in på den här urgoda gnocchin med oliver och bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa bönorna och dela tomaterna.
  2. Koka upp gazpacho, tapenade, tomatkross, oregano och vinäger i en kastrull. Tillsätt bönorna och låt sjuda ca 4 minuter. Vänd ner kyckling och tomater, låt det bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda gnocchin med såsen och vänd ner spenaten.
  5. Till servering: Servera med parmesan och solroskärnor.

För alla

Kontrollera innehållet i gnocchin i övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater
  • 390 g gazpacho
  • 1/2 dl tapenade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • ca 400 g stekt & skivad kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g färsk gnocchi
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • parmesanost
  • rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?