Gnocchi i tomat- och olivsås med haricots verts och kyckling

Tänk dig en bättre lunch eller middag al fresco på en taverna i Italien. Det är ungefär dit tankarna går när du hugger in på den här urgoda gnocchin med oliver och bönor.

Ingredienser
4 portioner
150 g haricots verts (bönor)
250 g körsbärstomater
390 g gazpacho
1/2 dl tapenade
400 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 msk vit balsamvinäger
ca 400 g stekt & skivad kycklingfilé
salt
svartpeppar
400 g färsk gnocchi
65 g babyspenat
Till servering
parmesan
rostade solroskärnor
För alla
Kontrollera innehållet i gnocchin i övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer