Glutenfria risgrynsplättar

Snabbgjorda glutenfria plättar på färdig risgrynsgröt. Lika gott till middag som till brunchen eller som ett perfekt mellis att ta med i ryggsäcken och ut på picknick. Risgrynsplättarna blir extra lyxiga om du bjuder dem med bacon, lönnsirap och blåbär.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per plätt inkl. tillbehör.
Energi320 KJ / 107 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g
Kommentarer
9 stTips! Släng i lite salt! :)
Anna
Om man ej har mandelmjöl: hur mycket vetemjöl, eller ännu hellre annat nyttigare mjöl ska man ha i?
Maria
Hej Maria! Inget vi har testat med. Men om du tar annat mjöl tänk på att mandelmjöl ofta suger mycket vätska. Så det kan eventuellt behövas lite mer mjöl av annan sort. Du får nog pröva dig fram. Annars finns ju detta recept utan mjöl: https://www.ica.se/recept/risgrynsplattar-722314/ Hälsningar Michelle
ICA-köket
Innan man börjar behöver man se till att gröten har "köpe konsistens". Om man har gjort egen är den ofta hårdare. Då kan det vara svårt att blanda i mjölet utan att det blir smuligt.
Adina
Hej Anette! Vi menar mandelmjöl, precis som det står i receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Får rätta..mandel och mjölk?
Anette
Tycker det står rörigt i receptet kommentars fält!Ska det vara mandelmjöl eller mandelmjöl? Eller båda delarna?
Anette
Hej Rolf! Vi ser inga konstigheter i detta receptet. Ska inte vara ngt problem att visa ner 2 dl mandelmjöl i 500 g gröt tillsammans med 2 ägg. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Nu blev det fel även från min sida. Sista ordet i mitt tidigare inlägg för detta recept ska vara "mandelmjölk" inte mandelmjöl.
Rolf
Det måste vara nåt fel med receptet. Det går inte att blanda ner så mkt mandelmjöl. Kanske det ska vara mandelmjöl?
Rolf