Glutenfria kardemummakakor med mandel

Underbart goda och enkla att göra är de här små kardemummakakorna gjorda på mandel- och kokosmjöl. Spara i en fin burk och plocka fram när det är dags för en skön fikastund. Eller ta med och överraska kollegorna på fredag!

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stHur många kcal ger varje kaka? Protein?
Arezoo
Väldigt goda men de flöt ut på 4 dl mandelmjöl. Och gick bara sönder. Tråkigt då skulle till ett sommarkafé. Och dyrt med mandelmjöl. Nu får de bara muffins.
Maria
Öka på mandelmjölet till 4 dl och skippa kokosmjölet? Birgitta
Birgitta
Hej Birgitta! Det är inget vi har provat men om du gör det så får du gärna höra av dig om hur det går! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Läste igenom kommentarerna då jag satt in kakorna i ugnen. Kortade tiden till ca 12 min och sänkte värmen ca 15° de sista 4 min. Tycker kakorna var mycket smakrika och goda. Bra recept för de som inte tål gluten och ägg. Tack för receptet och kommentarerna.
Eva
Tack Eva för din kommentar och roligt att du gillade kakorna. Vi har nu sett över receptet och uppdaterat ugnstemperatur och gräddningstid. Vi har även lagt till ett ägg i receptet men det går som du märkt fint att baka dem utan ägg. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ville bara kommentera att byta ut smör mot kokosfett är inte nyttigare, men tvärtom. Kokosolja innehåller mer mättat fett än smör, som ökar risken för blodproppar. Man ska vara försiktigt med honung, eftersom det smakar 1,3 gånger sötare än socker. Man brukar säga att 3 msk honung motsvarar till 4 msk socker. Jag kommer att byta ut mandlar mot lingonsylt för att få en juligare version av kakan. Kanske lite citronzest också i degen. Ser fram emot det!
Veronika
Visst, de är lättlagade kakor, så plus för det. Men de blev brända fastän jag tog ut dem efter 13 minuter istället för 15 minuter. Saknar både sötma och kardemummasmak i kakan. De blev både torra och mäktiga dessutom. Inte nöjd.
Caroline
Jätte god! Kunde dock vara i ugnen för 12 min istället för 15 då de blev lite brända 🙂
Sophia
Bra grundrecept. Byt ut smör mot samma mängd kokosolja, socker mot samma mängd honung så har du en fantastisk god liten kaka och nyttig dessutom. Jag har bakat på det viset i minst ett år nu. Lika gott varje gång. Jag har delat receptet med flera vänner!
Caroline
Blev brända efter 10 min gräddning. Dessutom flöt de helt ut. Jag är ingen expert på bakning men brukar prestera bra. Får skylla på pandemin att jag är inne i en svacka, i dålig bakform helt enkelt.
Elisabeth
Hej Elisabeth! Vad trist att höra att du inte lyckades den här gången. Skickar lite kärlek till dig och hoppas på bättre baklycka nästa gång! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Liten, seg och söt kaka. Räcker med 1 st till en stark kopp kaffe, efter maten. Enkel att göra. Gör denna varje jul.
Annica