Glutenfri semla

74
14
Glutenfri semla

Läckra semlor helt utan gluten! Viktigt är att välja rätt mjölmix för att semmelbullarna ska bli luftiga och fina. Väg mjölet för bästa resultat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Glutenfri semla

Ingredienser

20 semlor
50 g
jäst för söta degar
75 g
smör eller margarin
5 dl
mjölk
1 msk
fiberhusk
1/2 dl
vit sirap eller socker
1 tsk
stötta kardemummakärnor
2 krm
salt
1
ägg
ca 14 dl
Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)

Fyllning

300 g
mandelmassa
-
all inkråm från bullarna
ca 1 dl
mjölk eller grädde
2 tsk
vaniljsocker

Garnering

5 dl
vispgrädde
-
florsocker

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är framtaget av tidningen Buffés allergiexpert Elisabeth Ekstrand Hemmingsson.

Gör så här

Tips

Det är praktiskt att fylla hela satsen bullar med mandelfyllningen och frysa in dem. Då blir det enkelt att bjuda på semla och man behöver bara tina färdigfylld bulle, vispa grädden och pudra över florsocker. Bullarna är jättegoda även ofyllda!

Receptet är provbakat med glutenfri mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix för resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Camilla

2021-03-06

Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.

Karin

2021-02-17

Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver

Anna

2019-03-28

Gjorde på vegetabiliska alternativ och bytte ägget mot en burk havre-"creme fraiche" för veganskt och glutenfria semelbullar. Det blev jättebra, saftiga och smakrika!

Testa liknande recept