Glutenfria semlor

Betyg 3.3 av 5.
81 personer har röstat
15
Glutenfria semlor

Saftiga semlor helt utan gluten! De är viktigt att du väljer rätt mjölmix för att de glutenfria semlorna ska bli luftiga och fina och för att degen ska bli smidig att jobba med. Väg mjölet för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Glutenfria semlor

Ingredienser

20 semlor
50 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl vit sirap eller socker
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 krm salt
1 ägg
ca 14 dl Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)

Fyllning

300 g mandelmassa
all inkråm från bullarna
ca 1 dl mjölk eller grädde
2 tsk vaniljsocker

Garnering

5 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Jag testade med Lailas blå mjölmix, funkade också bra!

Monika

2022-04-04

Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.

Camilla

2021-03-06

Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver

Karin

2021-02-17

Testa liknande recept

Kanelbullesemla
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minisemlor
Betyg 3.2 av 5.
231 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängswiss med smak av semla
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska semlor
Betyg 3.6 av 5.
544 personer har röstat
Över 60 min att tillaga