Glutenfria semlor
Saftiga semlor helt utan gluten! De är viktigt att du väljer rätt mjölmix för att de glutenfria semlorna ska bli luftiga och fina och för att degen ska bli smidig att jobba med. Väg mjölet för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
20 semlor
50 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl vit sirap eller socker
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 krm salt
1 ägg
ca 14 dl Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)
Fyllning
300 g mandelmassa
all inkråm från bullarna
ca 1 dl mjölk eller grädde
2 tsk vaniljsocker
Garnering
5 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag testade med Lailas blå mjölmix, funkade också bra!
Monika
2022-04-04Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.
Camilla
2021-03-06Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver
Karin
2021-02-17