Mandelkaka

En saftig och mjuk mandelkaka som är både glutenfri och mejerifri! Denna lättlagade kaka passar perfekt till både kalas och fika. Med sin rika mandelsmak blir den en favorit för alla, oavsett tillfälle.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.
Energi1504 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g
Kommentarer
Hej! Funkar det att dubbla receptet och baka denna i långpanna?
Charlotta
2025-07-14Hej Charlotta! Dubblar du receptet så blir kakan lite låg. Ta receptet x 2,5 eller 3 så blir det bra. Tänk bara på att gräddningstiden ändras lite. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-07-15Hej Charlotta! Dubblar du receptet så blir kakan lite låg. Ta receptet x 2,5 eller 3 så blir det bra. Tänk bara på att gräddningstiden ändras lite. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-07-15Konstigt nog slog citronen väldigt mycket igenom i smaken, mycket mer än kanelen, riktigt gott! Kan som andra skrivit rekommendera att vispa länge.
Peter
2025-07-11Ett av mina favoritrecept. Har gjort den massor av gånger och blir alltid perfekt! Kakan är lika god efter fem, sex dagar. Idag hade jag i stött kardemumma istället för kanel och citron. Blir perfekt midsommardessert med vispad grädde & jordgubbar.
Jonna
2025-06-19