Glutenfri fiberfralla

En smakrik och luftig fiberfralla för alla glutenintoleranta som du ger en fin knaprighet med lite solrosfrön på toppen. Detta glutenfria bröd kan du forma efter smak, till frallor eller avlånga bullar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Ingredienser
9 st
Fralla
1/2 paket färsk jäst (à 25 g)
3 dl mjölk
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1/2 dl Fibrex
1 tsk malda brödkrydda (finns färdigblandade)
1/2 tsk salt
ca 4 dl fin glutenfri mjölblandning (Semper) eller Finax glutenfri mjölmix
solrosfrö
glutenfritt mjöl till garnering
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stJag använder gf havregryn istället för Fibrex.
Eva
Finns fibrex?
Margith
Fibrex har utgått ur sortiment därför undrar jag vad kan man ersätta detta med istället?
Elin
Kryddade till receptet lite med torkade dadlar inuti och pumpafrön ovanpå.
Kristoffer
besök mixwells hemsida så hittar du recept på glutenfri surdeg. jag har gjort av den. och där finns ju även hur mycket recept som helst både med surdeg och utan.
Monica
Birgit: (Om du inte redan har hittat ett recept:) Visst kan man göra surdeg av glutenfritt mjöl! Smula 50g jäst, häll på 4dl fingervarmt vatten och rör tills det har löst sig. Blanda i 4dl grov mjölmix. Låt stå 3 dagar. Jag brukar sedan dela upp degen i fryspåsar (1,5 dl i varje) och frysa in, så är det bara att ta fram när man känner för att baka surdegslimpa. Tyvärr är jag dålig på laktosfria brödrecept, men kanske finns det att hitta hos celiakiförbundet? Jag kan även tipsa om en bakboksförfattare som heter Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Jag har två av hennes böcker och de innehåller många goda recept. Tyvärr innehåller de flesta recepten i dem kesella eller liknande, men jag har för mig att hon har gett ut en ny bok på sistone -med betydligt mer mjölkfritt. Annars kanske man kan byta ut kesellan mot laktosfri crème fraiche?
Malin
20101207 Birgit Palmér Undrar om det går att göra surdeg av glutenfritt mjöl? Letar om gott brödrecept både laktos och glutenfritt. Tack
Birgit
Mycket bra recept. Bullarna blir underbart saftiga och goda.
Birgitta
goda bra glutenrecept För att göra det ännu enklare kan man som jag gör andvända en teflon muffinsform som oljas lite lött o mjölas lätt Med en sked häller man brödsmeten i formen , Blir som svampar till formen , kul lite annorlunda form på frallor
Helene
Det är det godaste glutenfria bröd jag smakat,mjuka och porösa.
Helen