Glutenfri fiberfralla

Betyg 2.6 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Glutenfri fiberfralla

En smakrik och luftig fiberfralla för alla glutenintoleranta som du ger en fin knaprighet med lite solrosfrön på toppen. Detta glutenfria bröd kan du forma efter smak, till frallor eller avlånga bullar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Glutenfri fiberfralla

Ingredienser

9 st

Fralla

1/2 paket färsk jäst (à 25 g)
3 dl mjölk
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1/2 dl Fibrex
1 tsk malda brödkrydda (finns färdigblandade)
1/2 tsk salt
ca 4 dl fin glutenfri mjölblandning (Semper) eller Finax glutenfri mjölmix
solrosfrö
glutenfritt mjöl till garnering

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag använder gf havregryn istället för Fibrex.

    Eva

  • Finns fibrex?

    Margith

  • Fibrex har utgått ur sortiment därför undrar jag vad kan man ersätta detta med istället?

    Elin

  • Kryddade till receptet lite med torkade dadlar inuti och pumpafrön ovanpå.

    Kristoffer

  • besök mixwells hemsida så hittar du recept på glutenfri surdeg. jag har gjort av den. och där finns ju även hur mycket recept som helst både med surdeg och utan.

    Monica

  • Birgit: (Om du inte redan har hittat ett recept:) Visst kan man göra surdeg av glutenfritt mjöl! Smula 50g jäst, häll på 4dl fingervarmt vatten och rör tills det har löst sig. Blanda i 4dl grov mjölmix. Låt stå 3 dagar. Jag brukar sedan dela upp degen i fryspåsar (1,5 dl i varje) och frysa in, så är det bara att ta fram när man känner för att baka surdegslimpa. Tyvärr är jag dålig på laktosfria brödrecept, men kanske finns det att hitta hos celiakiförbundet? Jag kan även tipsa om en bakboksförfattare som heter Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Jag har två av hennes böcker och de innehåller många goda recept. Tyvärr innehåller de flesta recepten i dem kesella eller liknande, men jag har för mig att hon har gett ut en ny bok på sistone -med betydligt mer mjölkfritt. Annars kanske man kan byta ut kesellan mot laktosfri crème fraiche?

    Malin

  • 20101207 Birgit Palmér Undrar om det går att göra surdeg av glutenfritt mjöl? Letar om gott brödrecept både laktos och glutenfritt. Tack

    Birgit

  • Mycket bra recept. Bullarna blir underbart saftiga och goda.

    Birgitta

  • goda bra glutenrecept För att göra det ännu enklare kan man som jag gör andvända en teflon muffinsform som oljas lite lött o mjölas lätt Med en sked häller man brödsmeten i formen , Blir som svampar till formen , kul lite annorlunda form på frallor

    Helene

  • Det är det godaste glutenfria bröd jag smakat,mjuka och porösa.

    Helen

Testa liknande recept

  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonscones med äpple (glutenfria)
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julbröd i form
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelkakor med pistage och choklad
    Betyg 2.9 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärsscones med lemoncurd
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad