Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelpaj med smak av kardemumma

En lite annorlunda, men ack så god variant av äppelpaj, med ingredienser som kardemumma och solrosfrön. Servera gärna äppelpajen med kvarg smaksatt med vaniljsocker eller med glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Fördela över äppelklyftorna. Ringla över matfettet.
  4. Sätt formen mitt i ugnen och grädda ca 25 minuter eller tills äpplena är mjuka.
  5. Servera äppelpajen med kvarg smaksatt med vaniljsocker eller med glass.

För alla

Äggfri.
Glutenfri: välj ren havre.
Laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri vispgrädde.
Mjölkproteinfritt: välj mjölkfritt margarin. Välj havrebaserad vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 äpplen
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1/2 dl flytande margarin
Lägg till i inköpslistan