Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Glutenfri äppelpaj som får en perfekt, knäckig yta. Äpplena kryddas med kardemumma och själva pajdegen gör du av hasselnötsmjöl och glutenfria havregryn. Servera gärna med lite vispad grädde.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stKan man byta ut hasselnötsmjöl mot potatismjöl eller maisena? Får inte ha något med nötter i skolan.
Gisela
Hej Gisela! Det är inget vi har provat, men prova gärna detta recept istället, det innehåller inga nötter. https://www.ica.se/recept/appelpaj-med-brynt-smor-citron-och-kardemumma-724348/ Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Kan man ta mandelmjöl istället för hasselnötsmjöl?
Åsa
Hej Åsa! Det kommer funka fint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Toppenrecept. Använder sojavisp istället för grädde och Semper finmix istället för hasselnötsmjöl (samma mängder). Byter ibland ut smör mot mjölkfritt margarin men pajen brukar inte bli lika knäckig då.
Anna-lena
Kan man byta hasselnötsmjölet till mixmjöl semper ?
Kerstin
Hej Kerstin! Det går säkert bra, men använd mindre mjölmix då, kanske 1- 1 1/2 dl mjölmix. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Säger som flera här: för söt men bra recept att ha i bakfickan. Tycker också att det är mycket fett så kommer testa dra ner på också det. Jättegoda i grunden!
Ingrid
Bjöd mina kollegor på den och alla tyckte den var jättegod. Lätt att gör och går att förbereda dagen innan.
Ulrika helen
God, men för söt. Bytte ut socker och sirap mot 1/2 dl råsocker och 0,75 dl honung. Ändå för söt. Kommer dock göra den igen, fast med mindre socker.
Natalie
Fantastiskt god. Denna kommer vi göra igen, även när vi inte har gäster som är glutenintoleranta.
Lotten
Om man har nötallergi kan man använda mandelmjöl istället?
Ann-charlotte
Ser gott ut och verkar lättbakat.
Susanne