Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Betyg 4.5 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Glutenfri äppelpaj som får en perfekt, knäckig yta. Äpplena kryddas med kardemumma och själva pajdegen gör du av hasselnötsmjöl och glutenfria havregryn. Servera gärna med lite vispad grädde.

Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Ingredienser

8 portioner
600 g äpplen (600 g motsvarar ca 3-4 st)
1 tsk kardemummakärnor
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl hasselnötsmjöl
3 1/2 dl glutenfria havregryn

Till servering

lättvispad grädde eller vaniljsås

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Kan man byta ut hasselnötsmjöl mot potatismjöl eller maisena? Får inte ha något med nötter i skolan.

    Gisela

    Hej Gisela! Det är inget vi har provat, men prova gärna detta recept istället, det innehåller inga nötter. https://www.ica.se/recept/appelpaj-med-brynt-smor-citron-och-kardemumma-724348/ Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Kan man ta mandelmjöl istället för hasselnötsmjöl?

    Åsa

    Hej Åsa! Det kommer funka fint! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Toppenrecept. Använder sojavisp istället för grädde och Semper finmix istället för hasselnötsmjöl (samma mängder). Byter ibland ut smör mot mjölkfritt margarin men pajen brukar inte bli lika knäckig då.

    Anna-lena

  • Kan man byta hasselnötsmjölet till mixmjöl semper ?

    Kerstin

    Hej Kerstin! Det går säkert bra, men använd mindre mjölmix då, kanske 1- 1 1/2 dl mjölmix. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Säger som flera här: för söt men bra recept att ha i bakfickan. Tycker också att det är mycket fett så kommer testa dra ner på också det. Jättegoda i grunden!

    Ingrid

  • Bjöd mina kollegor på den och alla tyckte den var jättegod. Lätt att gör och går att förbereda dagen innan.

    Ulrika helen

  • God, men för söt. Bytte ut socker och sirap mot 1/2 dl råsocker och 0,75 dl honung. Ändå för söt. Kommer dock göra den igen, fast med mindre socker.

    Natalie

  • Fantastiskt god. Denna kommer vi göra igen, även när vi inte har gäster som är glutenintoleranta.

    Lotten

  • Om man har nötallergi kan man använda mandelmjöl istället?

    Ann-charlotte

  • Ser gott ut och verkar lättbakat.

    Susanne

Testa liknande recept

  • Glutenfritt bröd med filmjölk
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria kanelbullar
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttigare rabarberpaj
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria tekakor
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med granola
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grötmix med blåbär och goji
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad