Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glögglimpor

Vill du servera ett roligt och lite annorlunda alternativ på julbordet? Varför inte baka en limpa med smak av glögg? Limpan blir både saftig och god och smakar supergott med en liten ostskiva på!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt glöggen och värm till fingervarmt, 37° C.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av den ljumma vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 2 delar (för 2 bröd) och forma varje del till en avlång limpa. Lägg limporna på bakpappersklädd plåt. Nagga de, t ex med en provsticka. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 min.
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 200° C ca 30 minuter. Låt dem svalna övertäckta på galler. Limporna går mycket bra att frysa.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 flaska alkoholfri glögg (à 60 cl)
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl ljus brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 13 dl rågsikt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan