Glögg

Fira in advent och jul med hemmagjord glögg. Att koka egen glögg är enkelt där vinet får den klassiska smaken av julkryddor som ingefära, kanel, pomerans och nejlika. Servera gärna glöggen varm med klassiska tillbehör som mandel och russin.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats utan serveringsförslag.
Energi6774 KJ / 1623 kCal
Fett0 g
Salt0.1 g
Kolhydrater178 g
Protein0 g
Kommentarer
5 stJulafton 2024 i Brazzaville, Rep Kongo. Samma som i Dubai, lite improvisationer, och jag är sent ute. Men glögg blir det innan den helstekta kalkonen. Grisarna här är inte samma som grisarna "hemma i Sverige" så vi hoppar över skinkan i år. Kalkon blir bra--- hoppas att det inte blir strömavbrott! God Jul!
Carl
Har ikväll gjort denna glögg men då vi bor i Dubai så fick jag improvisera lite. Pomeransskal fanns inte. Jag adderade större mängd kryddor. Vodka, kryddor och socker står och drar i kylen. Vin kommer tillsättas om någon timma. Nästa gång ska jag byta ut vodkan mot rom. Återkommer med utlåtande.
Åsa
Ett toppenrecept. Här i Turkiet finns så klart inte glögg att köpa men nu sitter vi här hemma i soffan och dricker glögg i alla fall. Tog rom istället för vodka, det var vad som fanns hemma. Pomeransskal fick bli skivade skal av kumquat. Kardemumma Finn inte i affären så den fick utgå. Lät det stå och dra ett dygn. Jättegott!
Linn
Bra recept som grund. Jag blandade glöggkryddorna med lite köpt glögg (en slatt jag hade över) och lät det koka ett par, tre minuter som sen fick det stå över natten. Det blev en väldigt fin kryddblandning. Jag var nog ganska generös med kryddorna, framförallt med ingefäran. Vinet jag använde var en Zinfandel (Cocoon), bra med ett vin med låg syra. Jag bytte ut vodkan mot Gin (helt enkelt för att jag första gången inte hade vodka hemma) och bytte även ut socker till rörsocker strö. Rörsocker ger en lite fylligare sötma och mindre söt karaktär. Resultatet blev jättebra. Jag har nu haft tre glöggmingel och alla som drack "min" glögg berömde den och ville ha påfyllning. Andra gången gjorde jag en dubbel sats. Jag påpekade att receptet var enkelt och fanns på Ica.se :-) Johan
Johan
Hej Johan! Vad roligt att höra, och tack för att du delar med dig av bra tips! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Hej! Hur lång är hållbarheten på glöggen?
Ann-sofie
Hej Ann-Sofie! Glöggen håller upp till två veckor i kylen. Men vi rekommenderar då att du silar av kryddorna så att glöggen inte blir besk. Hälsningar Lisa
ICA-köket