Glögg

Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Glögg

Fira in advent och jul med hemmagjord glögg. Att koka egen glögg är enkelt där vinet får den klassiska smaken av julkryddor som ingefära, kanel, pomerans och nejlika. Servera gärna glöggen varm med klassiska tillbehör som mandel och russin.

Glögg

Ingredienser

1 liter
6 cm färsk ingefära
1 flaska rödvin (à 75 cl)
2 dl strösocker
1 1/2 dl vodka
2 kanelstänger
3 bitar pomeransskal
ca 10 hela nejlikor
1 tsk hela kardemummakärnor

Till servering

russin
hel skållad sötmandel

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Julafton 2024 i Brazzaville, Rep Kongo. Samma som i Dubai, lite improvisationer, och jag är sent ute. Men glögg blir det innan den helstekta kalkonen. Grisarna här är inte samma som grisarna "hemma i Sverige" så vi hoppar över skinkan i år. Kalkon blir bra--- hoppas att det inte blir strömavbrott! God Jul!

    Carl

  • Har ikväll gjort denna glögg men då vi bor i Dubai så fick jag improvisera lite. Pomeransskal fanns inte. Jag adderade större mängd kryddor. Vodka, kryddor och socker står och drar i kylen. Vin kommer tillsättas om någon timma. Nästa gång ska jag byta ut vodkan mot rom. Återkommer med utlåtande.

    Åsa

  • Ett toppenrecept. Här i Turkiet finns så klart inte glögg att köpa men nu sitter vi här hemma i soffan och dricker glögg i alla fall. Tog rom istället för vodka, det var vad som fanns hemma. Pomeransskal fick bli skivade skal av kumquat. Kardemumma Finn inte i affären så den fick utgå. Lät det stå och dra ett dygn. Jättegott!

    Linn

  • Bra recept som grund. Jag blandade glöggkryddorna med lite köpt glögg (en slatt jag hade över) och lät det koka ett par, tre minuter som sen fick det stå över natten. Det blev en väldigt fin kryddblandning. Jag var nog ganska generös med kryddorna, framförallt med ingefäran. Vinet jag använde var en Zinfandel (Cocoon), bra med ett vin med låg syra. Jag bytte ut vodkan mot Gin (helt enkelt för att jag första gången inte hade vodka hemma) och bytte även ut socker till rörsocker strö. Rörsocker ger en lite fylligare sötma och mindre söt karaktär. Resultatet blev jättebra. Jag har nu haft tre glöggmingel och alla som drack "min" glögg berömde den och ville ha påfyllning. Andra gången gjorde jag en dubbel sats. Jag påpekade att receptet var enkelt och fanns på Ica.se :-) Johan

    Johan

    Hej Johan! Vad roligt att höra, och tack för att du delar med dig av bra tips! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Hej! Hur lång är hållbarheten på glöggen?

    Ann-sofie

    Hej Ann-Sofie! Glöggen håller upp till två veckor i kylen. Men vi rekommenderar då att du silar av kryddorna så att glöggen inte blir besk. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat på en hel sats utan serveringsförslag.
Energi6774 KJ / 1623 kCal
Fett0 g
Salt0.1 g
Kolhydrater178 g
Protein0 g

Testa liknande recept

  • Rödvinsglögg utan tillsatt socker
    Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinsmarinad
    Betyg 3.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Granatäppelglögg
    Betyg 2.5 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm clementinglögg med stjärnanis
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vitvinsglögg utan vanligt socker
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad