Grön vildrisrulle med lättrökt lax
Ljuvligt god och grön vildrisrulle med lättrökt lax får du genom att lägg ditt nykokta myntaris tillsammans med grönsaksstavar på nori-ark och rulla ihop. Skiva upp dina mumsiga rullar och servera med svartvinbärsglazerad lax och krämig rödbetsröra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
2 dl vildrisblandning
2 nori-ark (japanskt sjögräs)
1 myntakvist eller torkad mynta (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad mynta)
1/3 gurka
1 persika
1/2 selleristjälk
2 salladslökar
1 msk råsocker
2 dl svartvinbärssaft
4 msk rödvinsvinäger
1 tsk svartpeppar
300 g kallrökt lax
1 knippe rädisor
2 dl färska groddar
1/2 dl olivolja
2 tsk enbär
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
Tips
Noriark har börjat säljas i vissa butiker som har asiatiskt sortiment, leta bland de japanska produkterna.
Får du inte tag i noriark så servera riset vid sidan om.
Får du inte tag i noriark så servera riset vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Kommentarer