Glasstårta med körsbär och choklad

Betyg 3.1 av 5.154 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Glasstårta med körsbär och choklad

En tjusig och lättfixad glasstårta! Välj en riktigt god vaniljglass och smaksätt med sylt och mandellikör. Ringla över en chokladsås som stelnar till ett hårt täcke. Avsluta med att strössla glasstårtan med frostade röda körsbär, pistagenötter och maränger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Glasstårta med körsbär och choklad

Ingredienser

ca 10 bitar
2 l vaniljglass
300 g chokladkex (gärna Oreo)
1/2 dl mandelsmör
4 dl körsbärs- eller jordgubbssylt
1/2 dl amaretto (mandellikör)
250 g mjölkchokladsås (hard topping på tub)
1/2 dl hackade pistagenötter
2 dl krossade maränger
2 dl frysta körsbär

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Otroligt god! Favorit bland alla som har smakat!

    Belinda

  • Hej. Hur lång tid innan servering ska tårtan tas fram ur frysen?

    Mia

Näringsvärde per bit

Energi3458 KJ / 827 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater99 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Glasståg
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärs-trifle med mandelcrème
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasstårta tiramisu
    Betyg 3.9 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsmoussetårta
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad