Glasstårta med jordgubbar och maräng

Betyg 4.8 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
4.8Världens godaste
Glasstårta med jordgubbar och maräng

Förgyll sommaren med en enkel glasstårta med en ljuvlig kombination av svalkande sötsyrlig jordgubbsglass utan glassmaskin, färdiga marängbottnar och en söt, härlig jordgubbssås. Perfekt till fikat, kalaset eller när som helst när sötsuget gör sig påmint.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Glasstårta med jordgubbar och maräng

Ingredienser

10-12 bitar

Jordgubbsglass

250 g färska jordgubbar (250 g motsvarar ca 5 dl)
2 msk färskpessad citronjuice
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
5 dl vispgrädde

Jordgubbssås

100 g färska jordgubbar (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 msk florsocker
1 förp marängbottnar (à 180 g)

Gör så här

08:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Jättegod och enkel att göra. Uppskattades av alla i familjen!

    Simone

  • Supergod tårta som var toppen på midsommar med 25 gäster. Jag drog efter första tårtan ner till 4 dl grädde per tårta för att det var svårt att få plats, kanske beror på storleken på marängbottnar. Stod framme i 50 min innan servering, kunde nog väntat ytterligare 10 min. Väldigt uppskattad som dessert!

    Marie

  • Hej, Kan man göra denna 1 vecka innan och ha i frysen? Mvh Sara

    Sara

  • Väldigt uppskattat recept och väldig enkelt. Har gjort tårtan med färska jordgubbar och med jordgubbar från frysen. Jagg gjort också en glasstårta med frysta sommarbär 350 gram och gjorde dubbelt så mycket jordgubbsås från frysta jordgubbar. Inte allt glass passar i formen, så det blev en lite form till jed glass och lite sås utan maräng, som barnen får dekorera med små maräng. Det blev väldigt gott :-)

    Ingrid

  • Kan man göra med frysta tinade jorgubbar nu i vintertider?

    Christina

    Hej Christina! Vi har inte provat men det borde inte vara några problem. Vi tipsar däremot om att tina jordgubbarna och hälla bort vätskan eftersom det annars kanske blir för mycket vätska i glassen. Berätta gärna hur det blir om du provar. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Gott!

    Daniel

  • Supergod och uppskattad av gästerna

    Emma

  • Oerhört gott och lättlagat!

    Hillevi

  • Går det använda frysta jordgubbar?

    Lina

  • Jättegod tårta men det hade varit bra om det framgick i receptet att det är avgörande att formen har samma mått som marängbottnarna. Jag köpte färdiga bottnar och de var bara 20 cm i diameter, när jag la allt i en form som är 24 cm blev allt en enda soppa!

    Marie

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1732 KJ / 414 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Glassbomb med italiensk maräng
    Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lime- och jordgubbssorbet
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljparfait med rabarber
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsglass utan glassmaskin
    Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad