Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassorbet vanilla

Gör en egen fräsch glassorbet vanilla till efterrätt. Glassen gör du med solhavre, vaniljsocker, socker, äggulor, margarin och äggvitor. Servera glassorbeten lätt tinad till paj eller färska bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll Solhavren i en kastrull. Vispa ner vaniljsocker, strösocker och salt. Sjud ett par minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulor (äggen bör inte vara kylskåpskalla - spara vitorna). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills den känns lite tjockare. Ta kastrullen från värmen.
  3. Blanda ner mjölkfritt margarin. Fortsätt vispa tills det smält och blandningen svalnat lite. Kyl glasskrämen.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner dem. Frys krämen i 2 timmar.
  5. Ta ut glassen och vispa den med elvisp i ca 1 minut. Frys sedan ytterligare 1 timme.
  6. Servera glassen lätt tinad till paj eller färska bär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl havredryck
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 3 äggulor
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 3 äggvitor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?