Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glassig rulltårta med krisp

Baka en rulltårta, fyll med glass och godis och lägg i frysen. Perfekt att ha i frysen – redo för oväntade fikabesök eller som färdig kalasdessert. Variera genom att använda olika glassmaker och byt ut godis mot kokos eller nötter. Barnsligt gott för stora och små!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  5. Hacka hasselnötter och strö ut på ett bakplåtspapper.
  6. Stjälp upp kakan på pappret och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret. Låt svalna.
  7. Ta fram glassen och rör den mjuk. Bred glassen jämt över kakan. Strö över godiset och rulla ihop på längden. Tryck försiktigt så att nötterna fastnar ordentligt.
  8. Linda in i bakplåtspapper och plastfolie, frys i minst 4 timmar.
  9. Ta fram rulltårtan ca 5 minuter före servering. Servera gärna med grillad frukt.

För alla

Gör laktosfri: Välj laktosfri glass och godis.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri glass, ex havre- eller sojabaserad och godis utan mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 l vaniljglass
  • 1 påse dragerad choklad (á ca 150 g, gärna M&Ms)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1699 kJ / 406 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer