Ett roligt och gott recept på glassbomb av blåbärsglass och hallonsorbet som passar perfekt att servera på kalas eller som efterrätt i sommar. Du garnerar den med färska bär och mynta!
Ingredienser
4 portioner
7 1/2
dl
glass med blåbärssmak
5
dl
hallonsorbet
250
g
djupfrysta hallon
1
msk
florsocker
1
tsk
pressad limesaft
Garnering
färska hallon
jordgubbar
blåbär
mynta
1/2
dl
crème fraiche
För alla
Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och glass. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri glass, ex. havre - eller sojabaserad, alternativt endast sorbet (smaksätt med exempelvis frysta blåber alternativt blåbärsylt). Gör äggfri: kontrollera att glassen är äggfri, viss glass kan innehålla ägg.OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
2
1 st
Kommentar
Carin
2008-01-01
En god glassbomb som blev mycket omtyckt. En god kombination som var frisk i smaken. Det var en bra avslutning på middagen.
Den var även väldigt dekorativ på tallriken.
Kommentar
Carin
2008-01-01En god glassbomb som blev mycket omtyckt. En god kombination som var frisk i smaken. Det var en bra avslutning på middagen. Den var även väldigt dekorativ på tallriken.