Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassbomb på blåbärsglass och hallonsorbet

Ett roligt och gott recept på glassbomb av blåbärsglass och hallonsorbet som passar perfekt att servera på kalas eller som efterrätt i sommar. Du garnerar den med färska bär och mynta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä fyra runda portionsformar med plastfolie (för 4 port).
  2. Rör blåbärsglassen och hallonsorbeten mjuk.
  3. Packa blåbärsglassen runt om kanterna och botten i den plastklädda formen. Fyll på med hallonsorbet i mitten. Täck med plastfolie. Ställ formarna i frysen. Går bra att göra flera dagar innan.
  4. Tina hallonen, mixa och passera dem till en sås. Blanda såsen med florsocker och limesaft. Går bra att göra flera dagar innan.
  5. Garnera tallrikarna med bär och mynta. Lägg hallonsås på tallrikarna. Droppa på små klickar av crème fraiche på hallonsåsen och dra ut dem med en tandpetare.
  6. Ta fram glassbomberna ca 30 minuter innan de ska ätas, ställ dem i kylskåp. Stjälp upp glassbomben på hallonsåsen. Servera glassbomben.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri glass, ex. havre - eller sojabaserad, alternativt endast sorbet (smaksätt med exempelvis frysta blåber alternativt blåbärsylt).
Gör äggfri: kontrollera att glassen är äggfri, viss glass kan innehålla ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 1/2 dl glass med blåbärssmak
  • 5 dl hallonsorbet
  • 250 g djupfrysta hallon
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk pressad limesaft
Garnering
  • färska hallon
  • jordgubbar
  • blåbär
  • mynta
  • 1/2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer