Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Glasspinnar i form

För sommarens godaste fikastund – gör egna glasspinnar av gräddglass och kakor som du fyller i en långpanna. Pyssligt, enkelt och ett lite annorlunda sätt att servera glass, dessutom barnsligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kakorna och tryck ut smulorna i botten av en bakpappersklädd form ca 25x30 cm (för ca 20 port).
  2. Ta fram vaniljglassen så den blir lite mjuk och bred ut ett lager på smulorna. Frys minst 1 timme.
  3. Ta fram jordgubbsglassen så den blir lite mjuk och bred över vaniljglassen. Tryck ner glasspinnar. Frys ytterligare minst 2 timmar. Skär i rutor och servera.

För alla

Gör glutenfri: byt oreokakor mot glutenfria chokladkakor med fyllning.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 1 förp oreokakor (ca 150 g)
  • 1 l vaniljglass
  • 1 l jordgubbsglass
  • 20 glasspinnar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 732 kJ / 175 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer