Glassbomb med italiensk maräng

Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Glassbomb med italiensk maräng

Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Glassbomb med italiensk maräng

Ingredienser

ca 10 portioner
1 1/2 l vaniljglass
1/2 l valfri sorbet (t ex hallon eller citron)
1 färdig marängbotten (ca 20 cm i diameter)

Italiensk maräng

2 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggvitor

Gör så här

04:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Glass och sorbet är lätt och bra beskrivet - men italienska marängen går inte att få ihop, har gjort enligt receptet 2 ggr och marängmassan är för mjuk, den rinner av även efter frysning - ngt fel med receptet?

Agnetha

2023-12-31

Karin. Tvärtom. Häll ner sockerlagen i tunn stråle i äggvitan

Mika

2023-12-30

Hur häller jag i äggvitan i en tunn stråle när jag har vispat den till ett hårt skum?

Karin

2023-12-30

Testa liknande recept

Glasstårta med jordgubbar och maräng
Betyg 4.8 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jills fluffiga bärglass
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marängsviss Valentine
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glassbomb Halloween
Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad