Glassbomb med falsk cassata | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassbomb med falsk cassata

Sagolik efterrätt som får dig att tänka på varma sommardagar. Denna underbara glassbomb med falsk cassata innehåller jordgubbssorbet, vaniljglass, körsbär och till det en söt och god hallonsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ in en liten bunke (ca 5 dl för 4 port) i frysen så att den blir riktigt kall.
  2. Rör vaniljglassen mjuk och täck insidan av bunken med 2/3 av den, ca 8 cm upp på kanten.
  3. Rör hallonsorbeten mjuk och lägg i ett lager av den. Ställ in i frysen så länge.
  4. Hacka körsbär och mandel ganska grovt. Blanda det med resten av vaniljglassen. Fyll hålet i bunken med glassen och ställ in i frysen några timmar, till servering.
  5. Sås: Mixa hallon med socker och vatten.
  6. Stjälp upp bomben på ett fat. Lättast går det genom att först sänka ner skålen i hett vatten tills den släpper kanterna. Servera med hallonsåsen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Glassbomben går att förbereda flera dagar i förväg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1/2 l jordgubbssorbet eller annan sorbet
  • 5 maraschinokörsbär (drinkkörsbär)
  • 10 sötmandlar
Hallonsås
  • 1 pkt frysta hallon (à 200 g)
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan