Glassbomb med falsk cassata

17
0
Glassbomb med falsk cassata

Sagolik efterrätt som får dig att tänka på varma sommardagar. Denna underbara glassbomb med falsk cassata innehåller jordgubbssorbet, vaniljglass, körsbär och till det en söt och god hallonsås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Glassbomb med falsk cassata

Ingredienser

4 portioner
1/2 l vaniljglass
1/2 l jordgubbssorbet eller annan sorbet
5 maraschinokörsbär (drinkkörsbär)
10 sötmandlar

Hallonsås

1 pkt frysta hallon (à 200 g)
1 msk socker
2 msk vatten

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Glassbomben går att förbereda flera dagar i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer