Glassbomb med falsk cassata

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Glassbomb med falsk cassata

Sagolik efterrätt som får dig att tänka på varma sommardagar. Denna underbara glassbomb med falsk cassata innehåller jordgubbssorbet, vaniljglass, körsbär och till det en söt och god hallonsås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Glassbomb med falsk cassata

Ingredienser

4 portioner
1/2 l  vaniljglass
1/2 l  jordgubbssorbet eller annan sorbet
5   maraschinokörsbär (drinkkörsbär)
10   sötmandlar

Hallonsås

1   pkt frysta hallon (à 200 g)
1 msk  socker
2 msk  vatten

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Glassbomben går att förbereda flera dagar i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Varma kaneläpplen med krokant- och ingefärsglass
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfri glass med crème fraiche, mandel och honung
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frozen yoghurt med björnbär och mandel
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb Halloween
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga