Glassbomb med falsk cassata
Sagolik efterrätt som får dig att tänka på varma sommardagar. Denna underbara glassbomb med falsk cassata innehåller jordgubbssorbet, vaniljglass, körsbär och till det en söt och god hallonsås.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
1/2 l vaniljglass
1/2 l jordgubbssorbet eller annan sorbet
5 maraschinokörsbär (drinkkörsbär)
10 sötmandlar
Hallonsås
1 pkt frysta hallon (à 200 g)
1 msk socker
2 msk vatten
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer