Håll huvudet kallt med frozen yoghurt. En enkel och svalkande dessert där endast fantasin sätter gränser för smaksättningen. Här har vi satt smak på glassen med björnbär och banan. Topping? Ugnsrostade mandlar med lönnsirap!
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2021
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut youghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Matilda
2022-03-20Jättegod. Kanske inte som efterrätt då den är väldigt frisk, men som ett lite lyxigt mellanmål eller till frukost/brunch är den perfekt. Sötman kan man reglera ganska bra med mer eller mindre lönnsirap.
Anita
2021-07-23Toppengod
Lina
2021-07-06Blev bara stora isflarn av allting. Stod visserligen några timmar extra i frysen, men det bara knastrar när jag äter den. Hade nog varit god annars, kanske lite för syrlig för min smak.
Redaktionen ICAse
2021-07-08Hej Lina! Ja den blir hård och får kristaller om den står för länge i frysen. Det man kan göra då är att ta fram den, stjälpa ur formen och skära i bitar och mixa igen till en krämig frozen yoghurt. Och nästa gång kan du alltid tillsätta lite mer lönnsirap eller se till att ha riktigt mogna bananer om du vill få mer sötma. Lycka till. Hälsningar Ulrika