Frozen yoghurt med björnbär och mandel
Håll huvudet kallt med frozen yoghurt. En enkel och svalkande dessert där endast fantasin sätter gränser för smaksättningen. Här har vi satt smak på glassen med björnbär och banan. Topping? Ugnsrostade mandlar med lönnsirap!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
6 portioner
1 dl sötmandel
1 krm flingsalt
2 msk lönnsirap
250 g frysta björnbär
1 fryst skivad banan (à ca 100 g)
3 dl turkisk yoghurt (10%)
Till servering
färska björnbär
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod. Kanske inte som efterrätt då den är väldigt frisk, men som ett lite lyxigt mellanmål eller till frukost/brunch är den perfekt. Sötman kan man reglera ganska bra med mer eller mindre lönnsirap.
Matilda
2022-03-20Toppengod
Anita
2021-07-23Blev bara stora isflarn av allting. Stod visserligen några timmar extra i frysen, men det bara knastrar när jag äter den. Hade nog varit god annars, kanske lite för syrlig för min smak.
Lina
2021-07-06Hej Lina! Ja den blir hård och får kristaller om den står för länge i frysen. Det man kan göra då är att ta fram den, stjälpa ur formen och skära i bitar och mixa igen till en krämig frozen yoghurt. Och nästa gång kan du alltid tillsätta lite mer lönnsirap eller se till att ha riktigt mogna bananer om du vill få mer sötma. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-08