Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktbruschetta med limekvarg

Denna fruktbruschetta med limekvarg är en fräsch efterrätt. Den rostade sockerkakan toppas med mango, miniananas, physalis, passionsfrukt och granatäpple. Limekvargen gör du enkelt genom att blanda kvarg med lime samt flor- och vaniljsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela mangon och ta ur kärnan. Skala ananasen skär den och mangon i bitar. Skölj physalisen. Blanda frukten i en skål. Pressa ur passionsfrukten och granatäpplet över den skurna frukten.
  2. Skär sockerkakan i skivor och rosta den i en het stekpanna utan matfett.
  3. Skölj och riv skalet av limen och pressa ur limesaft.
  4. Blanda ihop kvarg med limeskal, -saft, florsocker och vaniljsocker.
  5. Lägg upp sockerkakan på ett fat. Toppa den med frukt och limekvarg. Riv över lite limeskal.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: byt ut kvarg mot laktosfri crème fraiche, välj lämplig sockerkaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja), välj lämplig sockerkaka.

Tips

Variera frukten med färska eller frysta bär med honung på.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 mango
  • 1 miniananas
  • 1 ask physalis
  • 2 passionsfrukter
  • 1 granatäpple
  • 8 skivor sockerkaka
  • 1 lime
  • 2 tsk färskpressad limesaft
  • 1 dl kvarg
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?