Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Fryst chokladmousse med färsk frukt

Bjud dina gäster på otroligt god chokladmousse och söt, färsk frukt. Lägg upp din frysta mousseglass tillsammans med exotiska frukter och en vacker myntakvist före du serverar med ett glas fräscht och sött vin eller en kopp kaffe.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker till en tjock smet.
  2. Vispa grädden löst. Blanda den lite i taget med chokladsmeten. Häll smeten i en form. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.
  3. Skala ananasen, dela och skär bort mittstocken. Skär ananasen i 12 tunna skivor (för 4 port). Skala och klyfta papaya och mango. Skär fikonet i klyftor.
  4. Dela och skrapa ur passionsfrukten till såsen. Blanda med likören. Hit kan man förbereda.
  5. Vid servering, låt glassen stå i rumstemperatur ca 1/2 timme. Lägg ananasen på tallrikarna. Droppa över såsen.
  6. Lägg på den övriga frukten och toppa med en klick glass och en myntakvist.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.
Gör äggfri: använd köpt eller hemgjord äggfri glass i stället för chokladmoussen.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri glass från t ex Oatly eller Tofuline i stället för chokladmoussen.

Ingredienser

Portioner: 4
Mousse
  • 3 äggulor
  • 0,8 dl florsocker
  • 0,8 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 färsk ananas
  • 1/2 papaya
  • 1/2 mango
  • 1 fikon
  • 4 physalis
  • färsk mynta
Sås
  • 1 passionsfrukt
  • 2 msk citruslikör
Lägg till i inköpslistan