Glassbiskvier

Låt oss presentera den ultimata sommardesserten – glassbiskvi. En glassbiskvi är en botten på mandelmassa som toppas med glass och som sedan doppas i smält choklad. Toppa med hackade nötter och förvara i frysen. Prova gärna med din favoritglass och andra toppings såsom frystorkade bär och strössel. Perfekt att fylla frysen med!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ingredienser
10 st
150 g mandelmassa
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl strösocker
1 äggvita
1/2 krm salt
5 dl glass t ex vanilj med krossad choklad
200 g mörk bakchoklad (70%)
1 1/2 msk neutral olja t ex rapsolja
Förslag topping
hackade nötter
krossade frystorkade bär eller torkade ätbara blomblad
Gör så här
00:15:00
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.
Energi1179 KJ / 282 kCal
Fett17 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
7 stHur länge kan man förvara dom i frysen?
Malin
Hej Malin! De håller i ett par månader i frysen om det blir några kvar vill säga ;) Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur jag än försöker så lyckas jag inte att få chokladen att bli bra. Den smälter glassen och rinner av. Annars är det supergott
Mariana
Bottnarna gick fint att göra. Men den Ica gräddglass jag använde var först hård o gick inte forma över bottnarna. Sedan smälte glassen så fort att den rann av bottnarna. Tyvärr totalt misslyckat.
Ola