Glassbiskvier

Låt oss presentera den ultimata sommardesserten – glassbiskvi. En glassbiskvi är en botten på mandelmassa som toppas med glass och som sedan doppas i smält choklad. Toppa med hackade nötter och förvara i frysen. Prova gärna med din favoritglass och andra toppings såsom frystorkade bär och strössel. Perfekt att fylla frysen med!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ingredienser
10 st
150 g mandelmassa
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl strösocker
1 äggvita
1/2 krm salt
5 dl glass t ex vanilj med krossad choklad
200 g mörk bakchoklad (70%)
1 1/2 msk neutral olja t ex rapsolja
Förslag topping
hackade nötter
krossade frystorkade bär eller torkade ätbara blomblad
Gör så här
00:15:00
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.
Energi1179 KJ / 282 kCal
Fett17 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
Hur jag än försöker så lyckas jag inte att få chokladen att bli bra. Den smälter glassen och rinner av. Annars är det supergott
Mariana
2025-08-01Bottnarna gick fint att göra. Men den Ica gräddglass jag använde var först hård o gick inte forma över bottnarna. Sedan smälte glassen så fort att den rann av bottnarna. Tyvärr totalt misslyckat.
Ola
2025-07-16Kan man skippa äggvita?
Marie-louise
2025-05-30Hej Marie-Louise! Tyvärr blir det nog jättesvårt, det är ju äggvitan som binder ihop smeten till en kakbotten. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-02