Glass med rostade jordgubbar

Gör en enkel glass med rostade jordgubbar och basilika – helt utan glassmaskin! Blanda vispad grädde med kondenserad mjölk och smaksätt med jordgubbar, som rostas för en djupare smak, och fräsch basilika. Det här blir sommarens nya favoritglass och passar perfekt när du har mycket jordgubbar att ta hand om.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
8 portioner
1 l färska jordgubbar (ca 500 g)
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 kruka basilika
1 förp sötad kondenserad mjölk (á ca 400 g)
Gör så här
00:15:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1855 KJ / 443 kCal
Fett29 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man också köra smeten i glassmaskin?
Marie-louise
2025-06-18Hej Marie-Louise! Det går toppen! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-18Hej! Blir det verkligen sådär vackert ripplat om man vänder ned skivor av rostade jordgubbar i smeten? Det känns som om man måste ha mer sylt/kräm-lik konsistens för att få till ripplet.
Maria
2025-06-17Hej Maria! Det stämmer som du säger. Man måste mosa jordgubbarna med en gaffel efter att dom svalnat. Tack för att du frågade så att vi fick chans att ändra receptet. Den här glassen är helt galet god så man vill ju att det ska fungera för folk! Tack igen!! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-18