Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glad kyckling

Ett enkelt och smakrikt recept på kyckling som du först marinerar, sedan bryner och sist kokar i marinaden och extra hönsbuljong. Den kryddiga marinaden gör du med vitlök, citron, apelsin, oregano, kummin och gul paprika. Servera med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör en marinad av pressad vitlök, citron- och apelsinsaft, oregano, kummin och gul paprika i bitar.
  2. Dela kycklingen i 6-8 delar (för 3 port) och lägg dem i marinaden. Täck bitarna med lökringar. Täck och låt stå i kylskåp ca 3 timmar.
  3. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingdelama. Häll i resten av marinaden samt hönsbuljongen. Salta och peppra. Låt koka under lock ca 30 min.
  4. Hacka persilja och skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg i persilja och paprikabitar i stekpannan och låt koka tills paprikan är halvmjuk och kycklingen är genomstekt.
  5. Servera med kokt ris eller kokt pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 3 vitlöksklyftor
  • saft av 1/2 citron
  • saft av 1/2 apelsin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk kummin
  • 1 gul paprika (urkärnad)
  • 1 kyckling (1 st motsvarar ca 1 kg)
  • 1 gul lök i ringar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl hönsbuljong
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?