Glacerad lårklubba S:t Louis style med sötpotatis fries och tomatillosalsa
Läckert glacerad lårklubba som du snabbt grillar på och sedan låter grilla klart på passiv värme. Köttet serveras med underbara sötpotatis fries och en smakrik salsa gjord på avokado, tomatillos, koriander, svarta bönor, jalapeño och självklart limejuice.
Ingredienser
4 portioner
Tomatillo och svart bönsalsa
1 tärnad avokado
3 msk limejuice
1/2 tsk salt
2 - 3 fintärnade färska tomatillos
2 1/2 dl hackad koriander
1 burk sköljda svarta bönor (à ca 200 g)
1/2 - 1 tunnskivad jalapeño
1 msk olivolja
salt och peppar
Lårklubba
ca 900 g slow cooked lårklubba av fläskkött
1 dl bbq-sås
Sötpotatis fries
2 st strimlade sötpotatisar
1/2 - 1 dl majsstärkelse
1 msk vitlökspulver
1/2 msk spanskt paprikapulver (rökigt paprikapulver)
1 krm kanel
1 msk råsocker
3 msk flingsalt
olja (till fritering)
För alla
Kontrollera ingediensförteckningen på BBQ-såsen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Recept och bild från Scan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer