Ginger flapjacks

67
11
Ginger flapjacks

Farligt gott julgodis: kokoskakor med havregryn, ingefära och muscovadosocker. Bottensmeten ugnsgräddas i långpanna. Under tiden rör du ihop glasyren av smör, florsocker, sirap och ingefära. När kakan är klar brer du på glasyren och strösslar till sist med rostad kokos.

Ginger flapjacks

Ingredienser

50 bitar

Botten

125 g smör
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk ljus sirap
5 dl havregryn
1 dl riven kokos

Glasyr

150 g smör
3 dl florsocker
4 msk ljus sirap
3 msk riven färsk ingefära

Garnering

1 dl riven kokos

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Bodil

2022-12-01

Fantastiskt och försvinnande god!! Familjens favorit att baka till första advent! Blir minst två satser varje jul. Tar gärna lite mer ingefära i.

Lena

2022-05-07

Kan man frysa kakan?

Michaela

2020-12-20

En favorit hos oss. År efter år!

Näringsvärde per portion

Energi 415 KJ / 99 kCal
Fett 58 g
Kolhydrater 109 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden