Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ginger flapjacks

Farligt gott julgodis: kokoskakor med havregryn, ingefära och muscovadosocker. Bottensmeten ugnsgräddas i långpanna. Under tiden rör du ihop glasyren av smör, florsocker, sirap och ingefära. När kakan är klar brer du på glasyren och strösslar till sist med rostad kokos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Botten: Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 50 bitar).
  3. Smält smör, socker och sirap i en kastrull. Blanda ner havregryn och kokos. Häll upp degen i formen och tryck ut den jämnt. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter .
  4. Låt kakan svalna ca 20 minuter innan glasyren hälls på. Gör glasyren under tiden.
  5. Glasyr: Smält smör, florsocker, sirap och ingefära i en kastrull och värm försiktigt under omrörning. Låt glasyren svalna lite innan den hälls över kakan.
  6. Garnering: Rosta kokosen i en torr och het stekpanna.
  7. Häll glasyren över kakan och strö på kokosen. Låt den kallna i formen.
  8. Skär kakan i bitar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 50 bitar
Botten
  • 125 g smör
  • 2 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
Glasyr
  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 msk riven färsk ingefära
Garnering
  • 1 dl riven kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 415 kJ / 99 kCal