Ginger flapjacks
Farligt gott julgodis: kokoskakor med havregryn, ingefära och muscovadosocker. Bottensmeten ugnsgräddas i långpanna. Under tiden rör du ihop glasyren av smör, florsocker, sirap och ingefära. När kakan är klar brer du på glasyren och strösslar till sist med rostad kokos.
Ingredienser
50 bitar
Botten
125 g smör
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk ljus sirap
5 dl havregryn
1 dl riven kokos
Glasyr
150 g smör
3 dl florsocker
4 msk ljus sirap
3 msk riven färsk ingefära
Garnering
1 dl riven kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi415 KJ / 99 kCal
Fett5.8 g
Kolhydrater10.9 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Fantastiskt och försvinnande god!! Familjens favorit att baka till första advent! Blir minst två satser varje jul. Tar gärna lite mer ingefära i.
Bodil
2022-12-01Kan man frysa kakan?
Lena
2022-05-07En favorit hos oss. År efter år!
Michaela
2020-12-20