Getostrulle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Getostrulle

Gör en god getostrulle som du kan skära i skivor och servera till kex på kalaset. Blanda bara krämig färskost med den smakrika getosten och rulla i syrligt citronskal, färsk rosmarin och dina favoritfrön eller -nötter. Vackert och enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15-20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa getost med färskost. Forma till en rulle i bakplåtspapper och lägg i kylen minst 1 timme.
  2. Blanda nötter eller frön, rosmarin och citronskal. Rulla getosten i kryddblandningen.
  3. Till servering: Servera med kex.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpliga kex serveras till. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat inkl kex, per portion på 15 port.

Ingredienser

Portioner: 15-20 st
  • 200 g getost
  • 100 g naturell färskost (av cream cheese-typ)
  • 1 dl hackade nötter eller frön
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 1 msk finrivet citronskal
Till servering
  • ca 20 kex (för ost)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 506 kJ / 121 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept