Getostbollar med krispigt baconsmul

Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Getostbollar med krispigt baconsmul

Ett aptitretande och festligt tilltugg som är enkelt att göra: ostbollar med getost och färskost som rullas i ett smul av krispigt stekt bacon och hackade nötter. Perfekt till glöggfest eller adventsmingel!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Getostbollar med krispigt baconsmul

Ingredienser

ca 15 st
1 förp skivat bacon (à 125 g)
200 g getost
100 g naturell färskost
1 msk hackad färsk timjan
1 dl finhackade rostade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hur länge kan man förvara dessa i kylen?

    Carina

    Hej Carina! Jag skulle nog säga ca 4 dagar om du använder handskar eller har nytvättade tassar när du rullar! ;) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vilken slags getost menar ni i det här receptet?

    Pia

    Hej Pia! En färsk getost men en fast variant som går att smula. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vad skulle man kunna ersätta hasselnötterna med?

    Erika

    Hej Erika! Om det inte är pga allergi allergi du vill utesluta nötter så kan du välja mandel eller andra nötter. Men annars kanske lite hackad persilja kan vara ett alternativ. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi509 KJ / 122 kCal
Fett11 g
Salt0.4 g
Kolhydrater0.4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Baconinlindad getost med mango
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Getostbollar med tranbär
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad