Gert Klötzkes älgstek är något för dig om du vill ha en utmaning i köket och skapa en sofistikerad och läcker måltid. Rätten är saftig, fyllig och har mycket delikata smaker. Utsökt att servera med en puré gjort på mandelpotatis och Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2010
Kontrollera noga innehållet i buljongen och serveringsförslaget.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gunilla
2021-10-22Jag valde att skiva köttet, sila bort grönsakerna och koka köttet i såsen innan den skulle redas. Det blev mört och även barnen tyckte det var gott!
Lars
2020-04-19Jättegott. Förberedde älgbogen enligt receptet, men tillagade bogen i 63C under 23 timmar i Sous viden. Blev jättemört och gott. Vätskan från vacuumpåsen hällde jag ner i såsen innan den reddes. Garnityret var mycket uppskattat av gästerna. Jag använde dock endast en tesked kanel, vilket gav en touch av kanel utan att ta över. Egenplockade lingon var kronan på verket.
Redaktionen ICAse
2020-04-20Hej Lars! Mums! Tusen tack för tipset om hur man kan laga rätten i sous vide! Hälsningar Elina