Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gazpacho med krutonger

Gazpacho med krutonger är en mjuk och len soppa av paprika, tomater, gräslök, zucchini, gurka och vitlök. Den goda gazpachon serveras kall och innan serveringen tillsätter du små brödkrutonger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och kärna ur paprikorna. Hacka dem tillsammans med tomater, gräslök, zucchini, gurka och vitlök. Snabbast går det att hacka med matberedare. Häll grönsaksröran i en skål.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong, olja och limesaft. Smaka av med salt och peppar. Kyl soppan.
  3. Tärna skivor vitt formbröd. Stek dem gulbruna i olja. Krydda med hackad basilika. Låt kallna. Servera soppan med krutongerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 5 tomater
  • 1 knippa gräslök
  • 1 zucchini
  • 1/2 grön gurka
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 l grönsaksbuljong (fond och vatten)
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl saft av pressad lime (1/2 dl motsvarar ca 2 frukter)
  • salt och peppar
  • 5 skivor vitt formbröd
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?