Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gazpacho med goda tillbehör

Servera denna smakrika kalla Gazpacho med tillbehör som knapriga krutonger och fint skivade rädisor. Soppans goda smak kommer från ingredienser som paprika, gurka, tomat och lök och tillagningstiden på soppan är under 60 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala/rensa/kärna ur paprika, gurka, tomater, lök och vitlök. Skär allt i små bitar.
  2. Pressa juicen ur citronen och blanda med buljong, vinäger, olivolja, socker, salt, sambal oelek och peppar i en skål.
  3. Vänd ner grönsakerna. Blanda väl och låt stå och dra en stund.
  4. Häll grönsakerna och lite av lagen i matberedaren. Mixa i max 30 sekunder till en grov soppa. Tiden kan variera beroende på hur stor matberedare du har. Håll därför ett öga på soppan när du mixar den. Resultatet ska inte bli en slät soppa, utan texturen ska bli grov. Tillsätt lag till lagom konsistens.
  5. Smaka av soppan och justera ev smakerna med mer salt och peppar. Häll över soppan i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den. Eftersom soppan helst serveras sval, ställ in den i kylen en stund. 
  6. Till servering: Servera soppan med knapriga krutonger och fint skivade rädisor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gurka
  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 10 dl kall kycklingbuljong
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka persilja
Till servering
  • 3 dl färdiga krutonger
  • 6 rädisor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?