Gås med sås

8
4
Gås med sås

Gåsmiddag är en riktigt skånsk höstklassiker. Men det här receptet på gås passar lika bra för en kalkon till en thanksgiving-middag. Smaksätt fågeln med äpple, vitt vin, katrinplommon och grädde.

Gås med sås

Ingredienser

8 portioner
5 kg gås
2 äpplen
1 l vatten
1/2 l vitt vin
4 dl grädde
10 katrinplommon
ev sockerkulört
majsstärkelse
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Carina

2007-12-29

Jag har gjort detta recept vid två tillfällen, både med gås och kalkon (vilket också går utmärkt att använda). Det har varit mycket omtyckt av gästerna, de har talat om middagen flera gånger efteråt!! När det gäller tillagningstiden får man använda sund förnuft alla fåglar väger inte lika mycket. Ett förslag är att använda stekpåse köttet blir saftigt och gott! Lycka till!

Carin

2004-11-05

Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.

Carin

2004-11-05

Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.