Gås med sås
Gåsmiddag är en riktigt skånsk höstklassiker. Men det här receptet på gås passar lika bra för en kalkon till en thanksgiving-middag. Smaksätt fågeln med äpple, vitt vin, katrinplommon och grädde.
Ingredienser
8 portioner
5 kg gås
2 äpplen
1 l vatten
1/2 l vitt vin
4 dl grädde
10 katrinplommon
ev sockerkulört
majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har gjort detta recept vid två tillfällen, både med gås och kalkon (vilket också går utmärkt att använda). Det har varit mycket omtyckt av gästerna, de har talat om middagen flera gånger efteråt!! När det gäller tillagningstiden får man använda sund förnuft alla fåglar väger inte lika mycket. Ett förslag är att använda stekpåse köttet blir saftigt och gott! Lycka till!
Carina
2007-12-29Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.
Carin
2004-11-05Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.
Carin
2004-11-05