Gås med sås

Betyg 1.9 av 5.
8 personer har röstat
4
Gås med sås

Gåsmiddag är en riktigt skånsk höstklassiker. Men det här receptet på gås passar lika bra för en kalkon till en thanksgiving-middag. Smaksätt fågeln med äpple, vitt vin, katrinplommon och grädde.

Gås med sås

Ingredienser

8 portioner
5 kg  gås
2   äpplen
1 l  vatten
1/2 l  vitt vin
4 dl  grädde
10   katrinplommon
ev sockerkulört
majsstärkelse
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort detta recept vid två tillfällen, både med gås och kalkon (vilket också går utmärkt att använda). Det har varit mycket omtyckt av gästerna, de har talat om middagen flera gånger efteråt!! När det gäller tillagningstiden får man använda sund förnuft alla fåglar väger inte lika mycket. Ett förslag är att använda stekpåse köttet blir saftigt och gott! Lycka till!

Carina

2007-12-29

Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.

Carin

2004-11-05

Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.

Carin

2004-11-05

Testa liknande recept

Julpaté med plommon, nötter och stilton
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skånsk äppelkaka
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mormors revbensspjällsgryta
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås
Betyg 3.5 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga