Gari (inlagd ingefära)

Betyg 4.5 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger). Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl vatten
1 dl risvinäger (su)
1 dl socker
1 tsk salt

Gör så här

00:10:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

41 st
  • Mängden socker är lite för stor. 1:1 Risvinäger:Socker blir för sött. Testa 3:2 eller 2:1.

    Elliott

  • När jag tittar på näringsvärde då står inte socker med alls och på receptet står socker ? Hur går det ihop ?

    Maria

  • Tips: Häll inte bort vattnet som ingefäran varit i utan blanda med valfri mängd socker, häll upp på flaska och ta som ingefär-shot.

    Erik

Näringsvärde per portion

Energi254 KJ / 61 kCal
Fett0.4 g
Salt0.94 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

  • Söt omelettrulle (Tamago yaki)
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushistrutar
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushirullar med wasabimajonnäs
    Betyg 3 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Evas pannkaks-sushi
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushi med havskräfta och lax
    Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad