Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gårdens svartvinbärsskinka

Utsökt recept på saftig svartvinbärsskinka med härlig gräddbaserad sås. Du använder bland annat skinka, vitlök, svart vinbär, persilja, ingefära, kanel, soja och grädde. Servera skinkan med den underbara såsen, potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp vatten, vinbär, vitlök, persilja, ingefära, kanel, buljongtärning och soja i en kastrull. Lägg i skinkan. Sjud under lock tills skinkans innetemperatur är ca 68 grader, ca 50 minuter.
  2. Ta av kastrullen och låt stå i 20 min. Ta upp köttet. Sila av buljongen och låt den koka upp. Tillsätt grädde och red av med Maizena redning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva upp skinkan. Servera med såsen, potatis och smörfrästa grönsaker, till exempel salladslök eller sockerärter.

För alla

Gör glutenfri: Läs ingrediensförteckningen på sojan. I övrigt glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g benfri färsk skinka
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 4 dl svarta vinbär
  • 3 persiljekvistar
  • 1 bit ingefära
  • 1 kanelstång
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl soja
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizenaredning
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer