Ugnsbakad leverpastej

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Ugnsbakad leverpastej

Gör hemgjord ugnsbakad leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis - det blir rustikt och otroligt gott. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!

Ugnsbakad leverpastej

Ingredienser

1 kg
500 g  grislever
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
1/2   burk ansjovisfilé (à 50 g)
200 g  benfri fläskkarré eller bogfläsk
3   ägg
1 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  mejram
2 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
2 1/2 dl  vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi892 KJ / 213 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater6.7 g
Protein15.4 g

Testa liknande recept

Lantterrin med portvin och pistage
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt karré med tomat och avokadosallad
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Karré för hela familjen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianco med råmarinerad zucchini och chorizo
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karré al limone
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga