Gårdens pastej

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Gårdens pastej

Med en hemmagjord leverpastej imponerar du på dina gäster vid julbordet. Denna pastej med ungnötslever får sina fina smaker från ansjovis och mejram och sin lena konsistens av grädde, ägg och malet späck.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Gårdens pastej

Ingredienser

2 pastejer
750 g  ungnötslever
300 g  späck
1   gul lök
2   burkar ansjovisfilé med spad (à 100 g)
3   ägg
1 1/2 tsk  malen vitpeppar
2 msk  torkad smulad mejram
1 msk  salt
1 msk  socker
2 dl  vetemjöl
4 dl  vispgrädde
smör till formarna

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad leverpastej
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianco med råmarinerad zucchini och chorizo
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad vegopastej
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga