Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Garbanzoburgare

Garbanzoburgare är ett gott vegetariskt alternativ till hamburgare. Gör en färs av kikärtor, morötter, lök, vitlök och tabasco. Panera biffarna i sesamfrön och stek. Servera med en röd coleslaw med rödkål, majonnäs och koriander i hamburgerbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs lök, morot och vitlök i matfett i en stekpanna.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och kör dem i matberedare. Blanda med grönsakerna och smaka av med salt, tabasco och skal och saft av lime. Forma till biffar och vänd i sesamfrö. Stek gyllenbruna i olja och matfett i stekpannan.
  3. Coleslaw: Skär kålen i mycket tunna strimlor. Salta och låt överflödig vätska dras ur. Skölj och låt rinna av. Blanda med majonnäs och grovt hackad koriander.
  4. Lägg de nystekta biffarna mellan brödskivor och servera med coleslaw.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 msk finhackad lök
  • 1 msk fintärnad morot
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk garbanzobönor (kikärter, à 400 g)
  • salt
  • tabasco
  • rivet skal och saften av 1/2 lime
  • sesamfrö
  • olja och smör eller margarin till stekning
Röd coleslaw
  • 1 klyfta rödkål
  • salt
  • 1/2 dl majonnäs (gärna lättmajonnäs)
  • 1 kvist färsk koriander
  • 4 skivor bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info