Gammeldanskens frikadeller

35
0
Gammeldanskens frikadeller

Gammeldanskens frikadeller är en utsökt rätt som känns lyxig. Solroskärnorna som får en mild smak av smör och socker blandas med färs, ägg, vitlök samt grädde. De formas sedan till minibiffar och kan serveras som plockmat eller med tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Gammeldanskens frikadeller

Ingredienser

4 portioner
2 msk solroskärnor
1 dl fint ströbröd
1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 små finhackade gula lökar
1 msk socker
500 g blandfärs
1/2 msk örtsalt
1/2 tsk salt
1 tsk grillkrydda
1/2 tsk kryddpeppar
3 ägg
ca 1 dl mjölk
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer