Gammeldanskens frikadeller

Betyg 2.4 av 5.
35 personer har röstat
0
Gammeldanskens frikadeller

Gammeldanskens frikadeller är en utsökt rätt som känns lyxig. Solroskärnorna som får en mild smak av smör och socker blandas med färs, ägg, vitlök samt grädde. De formas sedan till minibiffar och kan serveras som plockmat eller med tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Gammeldanskens frikadeller

Ingredienser

4 portioner
2 msk  solroskärnor
1 dl  fint ströbröd
1 dl  vispgrädde
2 msk  smör
2   små finhackade gula lökar
1 msk  socker
500 g  blandfärs
1/2 msk  örtsalt
1/2 tsk  salt
1 tsk  grillkrydda
1/2 tsk  kryddpeppar
3   ägg
ca 1 dl  mjölk
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kikärtssnacks
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salta bräder
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dijondressing med sötma
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetschips
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frikadeller i tomatsås med aubergine
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine med kapris
Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga