Gammaldags sill

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
4
Gammaldags sill

Här är ett delikat recept på gammaldags sill där du blandar matjessill med grädde, vitvinsvinäger, råsocker, purjolök och dill. En idealisk och lättgjord sill med tjusiga och spännande smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Gammaldags sill

Ingredienser

2 portioner
1 dl  vispgrädde
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  råsocker
1   bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
2 msk  hackad dill
1   burk matjessill (à 200 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd Imat från Oatly i stället för vispgrädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Detta är i princip den enda sill mina numera vuxna ”barn” äter. Alla som blivit bjudna på den älskar den! Gjort den flera gånger/ år sedan den dök upp i tidningen Buffé 2002!

Jessica

2021-04-02

Vi har också denna sill som tradition och den är underbar! Jag håller med om att såsen blir aningen lös. Någon som provat med gräddfil? Blir smaken lika god?

Janita

2008-06-18

tips till sofia Byt grädden till gräddfil, perfekt såskonsistens till receptet

Kristina

2007-12-23

Testa liknande recept

Sillsallad med stingig sås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nubbesallad (lättare variant)
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mild Tegnérsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med vit sparris och ostkräm
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjeslåda med lök
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga