Gammaldags sill

Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Gammaldags sill

Här är ett delikat recept på gammaldags sill där du blandar matjessill med grädde, vitvinsvinäger, råsocker, purjolök och dill. En idealisk och lättgjord sill med tjusiga och spännande smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Gammaldags sill

Ingredienser

2 portioner
1 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
2 msk råsocker
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
2 msk hackad dill
1 burk matjessill (à 200 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.17 personer har röstat

Kommentarer

Detta är i princip den enda sill mina numera vuxna ”barn” äter. Alla som blivit bjudna på den älskar den! Gjort den flera gånger/ år sedan den dök upp i tidningen Buffé 2002!

Jessica

2021-04-02

Vi har också denna sill som tradition och den är underbar! Jag håller med om att såsen blir aningen lös. Någon som provat med gräddfil? Blir smaken lika god?

Janita

2008-06-18

tips till sofia Byt grädden till gräddfil, perfekt såskonsistens till receptet

Kristina

2007-12-23

Testa liknande recept

Sillgodis
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sillsallad med stingig sås
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Alexandras enkla matjessallad
Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sillmacka med örtmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjeslåda med lök
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad