Gammaldags sill
Här är ett delikat recept på gammaldags sill där du blandar matjessill med grädde, vitvinsvinäger, råsocker, purjolök och dill. En idealisk och lättgjord sill med tjusiga och spännande smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
2 portioner
1 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
2 msk råsocker
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
2 msk hackad dill
1 burk matjessill (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är i princip den enda sill mina numera vuxna ”barn” äter. Alla som blivit bjudna på den älskar den! Gjort den flera gånger/ år sedan den dök upp i tidningen Buffé 2002!
Jessica
2021-04-02Vi har också denna sill som tradition och den är underbar! Jag håller med om att såsen blir aningen lös. Någon som provat med gräddfil? Blir smaken lika god?
Janita
2008-06-18tips till sofia Byt grädden till gräddfil, perfekt såskonsistens till receptet
Kristina
2007-12-23