Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Gammaldags sill

Här är ett delikat recept på gammaldags sill där du blandar matjessill med grädde, vitvinsvinäger, råsocker, purjolök och dill. En idealisk och lättgjord sill med tjusiga och spännande smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop grädde med vinäger och socker.
  2. Finhacka purjon. Blanda ner purjo och dill i såsen.
  3. Häll av spadet från matjessillen, skär den i smala skivor och rör i den.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd Imat från Oatly i stället för vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk råsocker
  • 1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
  • 2 msk hackad dill
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer