Gammaldags Janssons frestelse
En gammaldags Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk - inga konstigheter. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan. Denna Jansson passar perfekt på ett klassiskt julbord.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2087 KJ / 500 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g
Kommentarer
14 stSnart klar ser bra ut, ska smaka Snart. Mmmm
Lars
Den finaste kvinna som jag ska göra en fin middag och jag hoppas att du kommer att bli nöjd med den För jag älskar dig Anna och hon hem snart jag ligger och väntar på min älskade Anna
Per-olov
Mycket gott men precis som några tidigare recensenter skriver så använder jag bara grädde och jag minskade ner receptet till 1/3 eftersom att det bara är jag som äter denna delikatess här hemma. OBS!! VIKTIGT TIPS OM MAN ANVÄNDER LAKTOSFRI GRÄDDE (enligt min erfarenhet) måste man räkna närmare dubbla tiden i ugn för att det ska ta ihop och bli krämigt. Jag hoppas det tipset räddar någon inför "jul-janssonsen" :)
Jeanette
Den blir så himla god med fast potatis som går länge i ugnen. Ersätter precis som många andra mjölken med grädde och har inte fullt så mycket ansjovisspad i grädden. Det här receptet får topp-poäng!
Pär
väldigt god, ingen mjölk bara grädde. Bra konsistens. blev godare och godare.
Agneta
Gjorde exakt som det stod i receptet Men tycker den blev vattnig.
Kristina
Kanonbra
Jan
Jättegod, helt i min smak! Använder också bara grädden.
Birgitta
Bra recept. Jag tar dock bara vispgrädde, inte mjölk, blir mer smak och mer krämig. Gör bara Janssons till jul, så då kan man använda vispgrädde med gott samvete.
Carina
Ska allt ansjovisspad med i Janssons frestelse den s k klassiska?!
Elsa
Hej Elsa! Ja i detta recept har vi använt allt spad. Om du vill ha lite mildare och mindre salt Janssons frestelse kan du utesluta lite ansjovis alt att du inte häller i allt spad när du ska koka upp grädde och ansjovisspad (i steg 3) utan smakar av så det blir den sälta du vill ha. Men tänk på att potatis kräver en del salt. Lycka till med gratängen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket