Galette med rotfrukter och chèvre

Laga galette till helgbjudningen eller familjemiddagen! Den frasiga pajdegen toppas med en kräm av färskost och chèvre och dekoreras med skivor av färggranna rotfrukter som morötter och rödbeta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
4-6 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 stort ägg (à ca 70 g)
2 msk kallt vatten
200 g chèvre
150 g färskost av cream cheese typ
2 krm salt
1 sötpotatis (à ca 300 g)
2 rödbetor
2 morötter
1 palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk hackad färsk timjan
1 uppvispat ägg
2 msk honung
Gör så här
00:10:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4407 KJ / 1053 kCal
Fett67 g
Salt6 g
Kolhydrater85 g
Protein25 g
Kommentarer
4 stGalet gott!!!
Gunbritt
Gott!
Birgitta
Kan man byta ut sötpotatis till vanlig potatis?
Gunbritt
Hej Gunbritt! Det går bra att byta ut sötpotatisen mot valfri annan potatis. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
ICA-köket