Gäddpaté
Här är ett utsökt recept på en härlig gäddpaté. Patén tar lite tid att tillaga med det är det väl värt för den är makalöst god! Gäddpatén är en klassiker på julbordet och ljuvlig att servera med romsås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999
Ingredienser
15 portioner
400 g gäddfilé
2 fiskbuljongtärningar
3 ägg
1 msk potatismjöl
peppar
salt
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl finhackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev toppen god, ska göra paten ännu en gång!
Yvonne
2024-09-13Jag har lagat det här receptet och det blev mycket bra förutom att det blev alldeles för salt. Jag tog 2 fiskbulljongtärningar + 1 tsk salt. Jag gjorde om receptet och uteslöt saltet och då blev det bra.
Rolf
2018-11-20Suveränt gott! Jag tog 4 dl grädde istället och skippade mjölken, gädda är inte så förtvivlat fett, så för smakens skull kan man unna sig det. Servera gärna patén med romsås, gjord på crème fraiche och röd stenbitsrom.
Claes
2010-12-16