Gäddpaté

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
3
Gäddpaté

Här är ett utsökt recept på en härlig gäddpaté. Patén tar lite tid att tillaga med det är det väl värt för den är makalöst god! Gäddpatén är en klassiker på julbordet och ljuvlig att servera med romsås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Gäddpaté

Ingredienser

15 portioner
400 g  gäddfilé
2   fiskbuljongtärningar
3   ägg
1 msk  potatismjöl
peppar
salt
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1 dl  finhackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Blev toppen god, ska göra paten ännu en gång!

Yvonne

2024-09-13

Jag har lagat det här receptet och det blev mycket bra förutom att det blev alldeles för salt. Jag tog 2 fiskbulljongtärningar + 1 tsk salt. Jag gjorde om receptet och uteslöt saltet och då blev det bra.

Rolf

2018-11-20

Suveränt gott! Jag tog 4 dl grädde istället och skippade mjölken, gädda är inte så förtvivlat fett, så för smakens skull kan man unna sig det. Servera gärna patén med romsås, gjord på crème fraiche och röd stenbitsrom.

Claes

2010-12-16

Testa liknande recept

Pastakroketter med citron- och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Fiskpaté med saffranssmak
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bitterballen – Kroketter med högrev
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljhjärtan
Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med hallon
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gougères - couxbollar med ost
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga