Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Gäddpaté

Här är ett utsökt recept på en härlig gäddpaté. Patén tar lite tid att tillaga med det är det väl värt för den är makalöst god! Gäddpatén är en klassiker på julbordet och ljuvlig att servera med romsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär fisken i mindre bitar och lägg i mixer. Mixa med buljongtärningar, ägg, mjöl, peppar och salt. Späd med kall grädde och mjölk till en slät och porös smet. Blanda sist i dillen och kör lite till.
  3. Lägg ett tillklippt bakplåtspapper i botten på en 1 1/2 liters avlång ugnssäker form (för 15 port). Häll i smeten. Täck med aluminiumfolie.
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt patén svalna i formen.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 400 g gäddfilé
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • peppar
  • salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl finhackad dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer