Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök

Svensk klassiker med sensommarsmaker. Gäddfiléerna steks tillsammans med mandelpotatis, kantareller och salladslök. Servera fisken med saltgurka, senap och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gäddan i strimlor. Skala mandelpotatisen och skär dem i stavar. Rensa kantarellerna och skär ner dem i mindre bitar.
  2. Skölj och skär salladslöken i skivor på snedden.
  3. Stek mandelpotatisen i smör i en stekpanna ca 15 minuter. Tillsätt gäddan, kantareller och till sist salladslöken. Stek ytterligare några minuter. Klipp persiljan över.
  4. Servera gäddpytten med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g gäddfilé
  • 8 mandelpotatisar
  • 1 l kantareller
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan