Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fyllda kronblommor

Bjud på smarriga kronblommor med en smakrik fyllning gjord på ströbröd, riven ost, persilja och vitlök. Låt dina fyllda kronärtskockor koka sakta och servera dem sedan på en krispig salladsbädd. Lyxigt och vackert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av övre delen på skockorna och putsa botten. Vänd dem upp och ner och slå lätt på dem några gånger för att öppna bladen.
  2. Blanda samman ströbröd, riven ost, persilja och finstrimlad, skalad vitlök. Krydda med salt och peppar. Fyll kronärtskockorna vid varje blad med blandningen. Droppa olja över de fyllda skockorna och ställ dem i en vid kastrull med ett par cm vatten.
  3. Täck med lock och koka sakta ca 40 min. Fyll ev på mer vatten under kokningen. Servera kronblommorna på en bädd av sallad och ät dem blad för blad och sist den goda botten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3/4 dl oliv- eller rapsolja
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden