Fyllda gifflar

Fyllda gifflar är perfekta att ta med på picknick eller äta som tilltugg. Du gör en deg som du kavlar ut och fyller med skinka och riven ost. Skär degen som med bulldeg och pensla med ägg och sesamfrön innan du gräddar gifflarna i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 18 gifflar.
00:30:00
00:30:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stGatte gott fyller med ostoch salami
Annika
Morsan brukade göra liknande när jag var liten skitunge, nostalgitripp höjer det såklart, men dessa är verkligen perfekta när man inte riktigt vet vad man är sugen på eller orkar tänka på sånt, har alltid ett par påsar i frysen. Jag har dock valt att välja bort gräddfil, socker och ägg i smeten, tar istället mer smör, mjölk, salt, och strör sen över vallmofrön för det var så morsan gjorde. 😁
Sebastian
Jag fyllde dem med rivet äpple, socker och ingefära. Det blev jättegott! Jag fick ut 36 st.
Jessica
Jättegoda. Fick fler än det står i receptet. Fyllde några med korv istället för skinka. Lätta att göra.
Caroline
Goda! Nästa gång skall jag ha i svamp också.
Carina
Mycket goda PIROGER! Det blev som piroger, istället för att rulla dem, vek jag dem till trianglar. Jag fick ut fler än receptet men det berodde nog på att jag kvalade som "bara den". Tyvärr så stod det inte i receptet hur mycket vatten det skulle vara i så jag tog cirka 1 dl och det gick bra. Detta ska jag göra fler gånger!
Maria