Fyllda gifflar

Betyg 3.9 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Fyllda gifflar

Fyllda gifflar är perfekta att ta med på picknick eller äta som tilltugg. Du gör en deg som du kavlar ut och fyller med skinka och riven ost. Skär degen som med bulldeg och pensla med ägg och sesamfrön innan du gräddar gifflarna i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Fyllda gifflar

Ingredienser

18 gifflar
75 g margarin
3/4 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 dl gräddfil
2 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
ca 10 dl vetemjöl special

Fyllning

9 skivor rökt skinka
2 dl riven ost

Pensling

1 uppvispat ägg
4 msk sesamfrö

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 18 gifflar.
00:30:00
00:30:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Gatte gott fyller med ostoch salami

    Annika

  • Morsan brukade göra liknande när jag var liten skitunge, nostalgitripp höjer det såklart, men dessa är verkligen perfekta när man inte riktigt vet vad man är sugen på eller orkar tänka på sånt, har alltid ett par påsar i frysen. Jag har dock valt att välja bort gräddfil, socker och ägg i smeten, tar istället mer smör, mjölk, salt, och strör sen över vallmofrön för det var så morsan gjorde. 😁

    Sebastian

  • Jag fyllde dem med rivet äpple, socker och ingefära. Det blev jättegott! Jag fick ut 36 st.

    Jessica

Testa liknande recept

  • Ostbullar
    Betyg 4.6 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vetesurdegsbröd
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciabatta
    Betyg 4.5 av 5.157 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljäst focaccia
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad